AR Design Retkeilyautot

Retkeilyautot tarjoavat muunneltavan ja joustavan ratkaisun eri yritystoiminnan ja vapaa-ajan tarpeisiin. AR Design retkeilyautossa saat kaksi autoa yhdessä eli liikutat henkilöitä, tavaroita, harrastusvälineitä.

 

AR Design retkeilyauto peruspaketti sisältää vähintään

katon kosteuseristyksen matkustamossa ja tavaratilassa ja matkustamon lämpöeristyksen, mikroaaltouunin + mikrokaappi, avattavalla kannella oleva pöytä, 12V ja USB-pistokkeet, pituussuunnassa säädettävät M1-hyväksytyt/törmäystestatut istuimet ISOFIX kiinnikkein, vetolujuustestatut 3-piste turvavyöt, led-valaistus matkustamossa, epäsuoravalaistus matkustamossa, "piippuhylly" ja vuode kahdelle, invertteri 230V/1500W, 2-akku järjestelmä, säilytystiloja, täysvaneroinnin, tavaratilassa 230V pistoke, tehokas led-valaistus, tummennetut sivulasit.

  • Retkeilyautolla saat ajaa B-kortilla (henkilöautokortti), 100km/h. Autossa ei ole nopeudenrajoitinta.
  • Auton kokonaispaino on 3500kg. Kantavuus on noin  500 - 800kg varustelun ja auton omapainosta riippuen.
  • Retkeilyautomme ovat autoverottomia.

Mikäli sinulla on AB E tai B E ns.  "pikku E-kortti" on mahdollista saada jopa 3500kg:n jarrullisen perävaunun vetokyky tehdastilattavaan autoon.

Käyttövoimavero esim. auton Co2-päästöt 231g: Vuonna 2015 ajoneuvovero 278€ ja käyttövoimavero 115€ (dsl-vero).

Retkeilyauton määritelmä Trafin mukaan:

Matkailuauto on erikoiskäyttöön valmistettu M-luokan ajoneuvo, jonka sisällä olevissa majoitustiloissa on vähintään seuraavat tukevasti kiinni olevat varusteet (ajoneuvolaki 22 §):

  1. istuimia ja pöytä, joka voi olla helposti poistettavissa
  2. makuupaikkoja, jotka voidaan muuntaa istuimista
  3. keittomahdollisuus
  4. säilytystiloja.

Sellaisen matkailuauton, joka on verovapaa tai josta suoritetaan alennettua veroa, rakenteesta ja varusteista säädetään autoverolaissa tarvittaessa.

M1-luokan matkailuauto on autoverosta vapaa ajoneuvo, jos sen omamassa on vähintään 1 875 kiloa ja auton sisäkorkeus on vähintään 1,90 metriä alueella, jonka leveys on vähintään 0,4 metriä ja pituus vähintään 40 prosenttia asunto-osan pituudesta (ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen 17 §:n 3 mom., 703/1998).

(Majoitustila ei voi olla esim. tavaratilassa vaan tavaratilan on oltava erillinen)

Matkailuauton määritelmään kuuluvien varusteiden tulee sijaita majoitustilassa, eikä esimerkiksi tavaratilassa. Varusteiden tulee olla tukevasti kiinnitettyjä ja helposti käytet-tävissä matkailutilasta käsin. Varusteiden muodon osalta on huomioitava, etteivät ne aiheuta vaaraa matkustajille ajonaikana tai onnettomuustilanteissa.


Istuimia ja pöytä
Majoitustilassa tulee olla vähintään kaksi istuinta ja pöytä. Jos istuimia ei ole hy-väksytty käytettäväksi ajonaikana, tulee sen olla selkeästi merkittynä istuimen yhteyteen ja rekisteritietoihin. Majoitustilan pöytä voi olla alaslaskettava tai irro-tettava. Istuimien ja pöydän on muodostettava järkevä ryhmä, ja pöydän tulee kokonsa puolesta olla sopiva esim. ruokailuun. Näiden lisäksi majoitustilassa voi olla myös muita istuimia.

Makuupaikat
Matkailuautossa tulee olla makuupaikat vähintään kahdelle aikuiselle. Makuupaik-kojen on muodostuttava kiinteästi asennetuista vuoteista tai ajoneuvoon kiinteästi asennetuista istuimista, jotka on valmistettu toimimaan vuoteen osana. Vuoteen tulee olla pinnaltaan tasainen. Istuimista muodostettavaa vuodetta voidaan täy-dentää ajoneuvoon kuuluvilla lisäpaloilla, kunhan edellä mainitut ehdot täyttyvät. Yhden makuupaikan ohjeellinen vähimmäismitta on 60 cm x 180 cm ja vuoteen yläpuolella olevan vapaan tilan tulee vähintään kahden kolmasosan osuudella vuoteen pituudesta olla vähintään 50 cm patjan päältä mitattuna. Vuoteiden tulee olla rakenteeltaan riittävän lujia kantamaan aikuisen painon ja niihin tulee olla järjestetty turvallinen kulkuyhteys, jos ne sijaitsevat korkealla.


Keittomahdollisuus
Majoitustilassa tulee olla keittomahdollisuus. Keittolevyn tulee olla kiinteästi asennettu, ajoneuvokäyttöön sopiva sekä sisäkäyttöön tarkoitettu. Keittolevy on asennettava siten, että se on käyttäjälle turvallinen eikä aiheuta palovaaraa ympäröiville rakenteille. Keittolevyn sähkö- tai kaasuliitäntöjen tulee olla niitä koskevien vaatimusten mukaiset ja kiinteästi ajoneuvoon asennetut. Vaihtoehtoisena keittomahdollisuutena voidaan hyväksyä myös ajoneuvoon kiinteästi asennettu mikroaaltouuni.

Ota yhteyttä:

Yhteystietonne

Kiitos

Kiitos yhteydenotostasi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Autoräätälit  |  Laatukatu 9  |  15680 Lahti
Tel. +358 20 735 1170  |  www.autoraatalit.fi  |  myyntutoraatalit.fi

Sivuston toteutus ja CMS – Nerio LKV